Williams hjørne

 

Så er det ferietid! Ikke fordi sommeren er min favoritperiode, den er efter min smag generelt for varm, når man er udstyret med en sort - jeg mener naturligvis blå - pels. Sommerferier betyder som regel uendelige køreture i steghede biler, og det er ærlig talt ikke min kop te. Jeg foretrækker til enhver tid et skyggefuldt hjørne af haven, gerne under en busk, så man kan ligge og slappe lidt af. Bevares, det er da horisontudvidende at rejse lidt rundt i det danske land, men hvorfor det altid skal foregå i årets varmeste måneder er mig en gåde.

 

Men jeg har været med mormor og morfar på Mors. Når man først er kommet derover, er der såmænd rart nok at være, og vejret var faktisk lige efter min smag - køligt og blæsende, bortset fra turen derover og hjem. Typisk. Nå, men vi fik gået nogle ture - afpasset efter alles motionsbehov, for der er jo ingen af os, der er helt unge længere. På en af disse ture kom vi over en indhegnet mark med køer.

 

Nu er mormor ikke ganske tryg ved køer, men mig har det aldrig generet at jage rundt med dem. Store dyr, der løber, når jeg kommer bjæffende, har altid været en af mine svagheder - jeg husker i gamle dage, da mor red, og jeg var med oppe på Gammelmosegaard. Der havde jeg en legekammerat ved navn Edward the Great. Vi hyggede os gevaldigt med at jagte hinanden på folden. Desværre syntes Edwards far ikke, at den slags var det ideelle tidsfordriv for hans travhingst, så det måtte høre op. Og køerne på marken oppe ved sommerhuset måtte jeg heller ikke jage ustandseligt. Trist nok.

 

Men her var chancen altså. Godt nok har jeg aldrig forsøgt mig med jerseykøer tidligere, men de så både små og forsagte ud, så jeg tog en dyb indånding og piskede efter dem, vildt gøende. Og det skulle jeg jo aldrig have gjort! Tænk, de jagtede mig, mig, den store jæger hen i et hjørne af indhegningen, hvor jeg blev stående indtil morfar kunne komme og hente mig. Hvor var det pinligt.

 

Men mormor. Hun slap gennem indhegningen uden at blive generet af køerne...

 

William

 

Tilbage